Champagne dråben

Vores producenter

Moutardier

Moutardier er indbegrebet af terroiret i Vallee de Surmelin og Meunier, og det er svært ikke at blive betaget, når man står og ser ud over de 18 hektarer marker, der er beplantet med primært Meunier, de resterende 20 procent er delt ligeligt mellem Pinot Noir og Chardonnay. 

Det er siddende i solen, dér på kanten af markerne, med et glas af deres eksklusive champagner, fordybet i samtale med Simon at vi rigtig forstår hvordan de får det hele til at gå op i en højere enhed. 

Moutardier familien har haft deres gang i Le Bruil i Vallee de Surmelin siden 1800-tallet og produceret champagne i eget navn siden 1921, fra 2012 har brødrene William og Simon stået for at skrive husets videre historie.   

Modsat mange andre huse er familiens marker samlet på store sammenhængende områder med samme jordbund (en kombination af ler og kalk), man har således ét terroir man virkelig kan dyrke, udforske og udfordre. 

 

 

Familietraditionen med at optimere kvaliteten af druer og vin fra egne marker, eksperimentere med smagsudtryk, samt udvikle gode kliniske metoder i produktionen ses tydeligt. Om det er de helt unikke gyropalleter fra 1960 der stadig er i brug, de 3 store Coquard presser, Oenologi laboratoriet i kælderen, ståltankene i størrelser helt op til 100 hektoliter, eller de nøje udvalgte egetræsfade. 

Huset har derfor i dag en stor pressehal og presser foruden egne druer, druer for store huse som Ruinart og Moët & Chandon, samt for andre lokale vinbønder. 
Til trods for at være et efterhånden større hus, holder de ligeledes fast i traditionerne om at hjælpe hinanden i landsbyen. Som eksempelvis under vores seneste besøg hvor William måtte køre til en anden bonde i landsbyen med en lånetraktor, da deres egen var gået i stykker. 

Thierry Grandin

Huset Thierry Grandin har sit hjemsted i landsbyen Champlat et Boujacourt i Valle de Marne helt oppe med Montage de Raims. 

Claire-Marie og Thierry overtog huset og markerne fra Claire-Maries forældre i 1982 og driver det i dag sammen med deres søn Pierre, men familien kan spore sine rødder som champagnebønder helt tilbage til begyndelsen af 1800 tallet 
Claire-Marie tager sig af Marketing og Salg, Pierre driver arbejdet i vinmarkerne, assisteret af far Thierry, der tillige er aktiv i Appellation de Champagne og formand for det lokale Kooperativ (Coopérative L’ Entrai de i La Neuville aux Larris), hvor huset også presser egne druer og producerer egne champagner. 

 

Familien har knap 5 hektar marker fordelt på 30 plot. Der dyrkes er primært Meunier, men også med en mindre andel af Chardonnay og Pinot Noir på de 30 plot, hvorfor huset altså råder over alle 3 hoveddruer i Champagne. 

Produktionen foregår med stor respekt for naturen og miljøet, hvorfor al brug af Herbacider m.m. er bandlyst, ligesom der er fokuseret på at plante et naturligt græsdække mellem vinrækkerne for at fremme biodiversitet og hjælpe med at skabe struktur i det øverste jordlag. 

Her er tale om et lille hus der med tradition, dedikation og hårdt arbejde producerer virkelig interessant champagne af høj kvalitet. 

M. Richomme

M.Richome er et mindre og ikke helt almindeligt familiedrevet hus i Cramant i Côte de Blancs. 

Franck og Valerie overtog ansvaret for huset og produktionen fra Franks bedstemor i 1996, og de driver det i dag sammen med deres to sønner.  
Det var Francks bedstemor Marie-Sophie der i 1954 gav huset sit nuværende navn, men familien har rødder langt tilbage i Cramant. 
Familien råder over ca 9 hektar primært Grand Cru klassificerede marker i landsbyerne Cramant, Chouilly, Oiry og Avize. 
Fra de 9 hektar sælges ca halvdelen som druemost til de store huse og den anden halvdel bruges til at producere egne champagner. 

Franck er en energisk, driftig, nysgerrig og levende vinmager.  
Han er dybt passioneret omkring alle aspekter af hans vin. Det gælder alt fra kvalitet og pleje af vinstokke og druer, over produktionsmetoder og til lagring. 

 

Som eksempel eksperimenteres der på en del af vinen med gæring på ler æg, cement æg, ståltank og fad og meget mere. Det er sådanne eksperimenter der har ledt til at blandt andet Cuvée Marie-Sophie vinificeres på cement æg, eller Cuvée Posidon der tilbringer hele første år af 2. gæringen på havets bund ud for Bretagnes kyst. 

Produktionen er en kombination af manuelle og automatiserede processer, for de fineste cuvéer foregår rémuage processen stadigvæk manuelt i pupitre, men selv for de flasker hvor rémuage udføres med gyropallet, er processen optimeret til at foretages over længere tid end normalt, hvilket giver et renere slutprodukt. Et perfekt eksempel på hvor meget alle detaljer vendes med kvalitet for øje, uden at sætte kreativiteten og lysten til at eksperimentere over styr. 

VI er glade for at have Francks champagner i vores sortiment, de er et flot udtryk for Chardonnay i fineste Grand Cru klasse.

Kontakt

kontakt@champagnedraaben.dk

Joy : +45 20313193

Thomas: +45 26241987

Christina: +45 41455296

Åtoften 11, 2680 Solrød Strand

 

Information

Følg os